Pedagojik Formasyon Duyurusu

Fakültemiz İlahiyat Programının Müfredatı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren değişmiş olup yeni müfredat bütün öğrencilerimize intibak yapılarak uygulanacaktır.

İlahiyat programında mezuniyet için öğrencilerimiz 175 Ulusal kredi ve 240 AKTS tamamlamak zorundadırlar.

Buna göre, İÖB Kodlu Pedagojik Formasyon dersleri I. Yarıyıldan itibaren seçmeli dersler olarak konulmuştur.

Pedagojik Formasyon derslerini almak istemeyen öğrenciler Formasyon dersleri yerine 175 Ulusal kredi ve 240 AKTS’yi tamamlayacak şekilde seçmeli ders almaları gerekmektedir.

Formasyon dersleri kısmi olarak alınamayacağı için Formasyon derslerini almaya karar veren öğrenci tamamını almak zorundadır.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.

DEKANLIK

Misyon

İslam bilimleri, kültürü ve medeniyeti alanında akademik araştırmalar yapıp bunları ilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşmak, ülkemizin ve dünyamızın dinî ve ahlâkî nitelikli ihtiyaçlarını gözlemleyip onlar için uygun çözümler üretmek,nitelikli ve donanımlı ilahiyat uzmanları yetiştirmek, mensuplarına sistematik, tutarlı ve eleştirel bir bakış açısı kazandırmak, kimliğimizi belirleyen değerlerimizi sadece korumakla yetinmeyip aynı zamanda geliştirerek de toplumsal huzurun devamlılığına katkıda bulunmak, bu amaçlar doğrultusunda kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile sürekli işbirliği yapmaktır.

Vizyon

Dini, ana kaynaklarına göre anlayan ve yorumlayan, yüzyılların oluşturduğu ilahiyat ve ilim birikimi ile insanlığın kazanımlarından faydalanarak kendi akademik geleneğini ortaya koyan, ilim namusunu ve ahlâkî kaygıları her şeyin önüne alan, nesnelliği önemsemekle birlikte öznel yaklaşımları da tahlil eden, bu toprakların kıymetini ve sahip olduğu değerleri bilen, alanında öncü bir fakülte olabilmektir.

Akdeniz Üniversitesi Dumlupınar Bulvarı 07058 Konyaaltı – Antalya / TÜRKİYE
Tel: 0 242 227 44 58