Elmalılı M. Hamdi Yazır Sempozyumu

Fakültemizin düzenlemiş olduğu Elmalılı M. Hamdi Yazır Sempozyumu, 2-4 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi. Açılış ve ilk gün oturumları 2 Kasım 2012 – Cuma günü Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda saat 09:30’dan itibaren yapıldı. İkinci gün oturumları ise 3 Kasım 2012 Cumartesi günü Elmalı ilçemizdeki Elmalılı M. Hamdi Yazır Kültür Merkezi’nde saat 09:00’dan itibaren icra edildi. Ayrıca Sempozyuma gelenlere, Elmalılı M. Hamdi Yazır’ın Kur’an Meâli ve Doç. Dr. Abdullah Çolak’ın sempozyumumuz için kaleme aldığı “Elmalılı M. Hamdi Yazır ve Bazı Görüşleri” adlı kitap hediye edildi.

Misyon

İslam bilimleri, kültürü ve medeniyeti alanında akademik araştırmalar yapıp bunları ilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşmak, ülkemizin ve dünyamızın dinî ve ahlâkî nitelikli ihtiyaçlarını gözlemleyip onlar için uygun çözümler üretmek,nitelikli ve donanımlı ilahiyat uzmanları yetiştirmek, mensuplarına sistematik, tutarlı ve eleştirel bir bakış açısı kazandırmak, kimliğimizi belirleyen değerlerimizi sadece korumakla yetinmeyip aynı zamanda geliştirerek de toplumsal huzurun devamlılığına katkıda bulunmak, bu amaçlar doğrultusunda kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile sürekli işbirliği yapmaktır.

Vizyon

Dini, ana kaynaklarına göre anlayan ve yorumlayan, yüzyılların oluşturduğu ilahiyat ve ilim birikimi ile insanlığın kazanımlarından faydalanarak kendi akademik geleneğini ortaya koyan, ilim namusunu ve ahlâkî kaygıları her şeyin önüne alan, nesnelliği önemsemekle birlikte öznel yaklaşımları da tahlil eden, bu toprakların kıymetini ve sahip olduğu değerleri bilen, alanında öncü bir fakülte olabilmektir.

Akdeniz Üniversitesi Dumlupınar Bulvarı 07058 Konyaaltı – Antalya / TÜRKİYE
Tel: 0 242 227 44 58